donderdag 22 april 2010

Meidendag

Het is donderdagmiddag. Veerle heeft een vriendinnetje op bezoek. Uiteraard is Marijn er ook. Maar hij is vandaag niet welkom. Omdat hij een jongen is.

Vandaag is het -volgens Veerle dan- bij ons in huis Meidendag. Het maakt Marijn overigens niet zoveel uit wat voor dag het bij ons in huis is. Voor hem is gewoon elke dag hetzelfde. Voor hem is het elke dag Legodag. Hij ligt dan ook -zoals elke dag sinds zijn verjaardag- onder de salontafel met zijn trein te spelen.

Wat Meidendag inhoudt? Dat weten de meiden zelf ook niet. Ze lummelen eerst wat beneden rond. Veerle poeiert de achterbuurjongen die vraagt of zij, als Ninjaleider, wil komen buitenspelen af. Ze drinken een glaasje ranja en eten een koekje. Echt typische meidendingen (zoals make-uppen of verkleden) doen ze niet. De meisjes gaan naar de slaapkamer van Veerle. Even later hoor ik het liedje 'Weerwolvenbos' van Paul van Loon erg hard door het huis schallen. Ik loop naar boven om de dames erop te wijzen dat als ze de radio iets zachter zetten ze het liedje ook nog best kunnen horen. Op de slaapkamerdeur prijkt een waarschuwingsbord 'Meidenkaamer'. Jongens zijn volgens dit bord niet welkom. Spinnenwebben wel ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten