zondag 28 maart 2010

Nog meer schrijven

Veerle schrijft al een tijdje allerlei briefjes en kaarten. Maar sinds een paar dagen lijkt ze helemaal niet meer te stoppen. Tante N ligt in het ziekenhuis, dus voor haar heeft Veerle als verrassing een hele lieve kaart gekocht (met een hele lieve hond erop, want Tante is dol op honden!).


Haar kleine broertje was vandaag nep-jarig (eigenlijk is hij morgen pas jarig, maar hij viert vandaag zijn verjaardag), dus maakte Veerle maar liefst twee brieven.
Tijdens Marijns nep-feestje had Veerle haar letterdoos tevoorschijn gehaald. Ze heeft die al een tijdje, maar heeft er tot nu toe weinig mee gedaan. Tot vandaag. Ze besloot onze vrienden N en V te laten zien wat ze allemaal op school heeft geleerd:Als een volleerde onderwijzeres licht (met een CH) toe: 'Kijk... Zie je dat plaatje van die lamp? Dat woord schrijf je anders dan dat je het hoort. Je hoort een guh maar je schrijft het met CH!'

Daarnaast besloot ze om meteen haar eerste woordplaatje te tekenen. En niet meteen het eenvoudigste woord: een pingwing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten