dinsdag 15 september 2009

Een écht diploma!

Marijn heeft zijn tweede échte diploma gehaald. Zijn eerste échte diploma haalde hij net iets voor zijn vierde verjaardag. Dat was echt heel erg knap van hem. Vooral omdat hij zijn diploma toen haalde door het grootste deel van de tijd te slapen. Da's toch wel een hele prestatie.

We waren er ook eigenlijk helemaal niet op voorbereid dat hij een diploma zou halen. Of eigenlijk moet ik zeggen ik was er niet op voorbereid. Dus hadden we Marijn er ook helemaal niet op voor kunnen bereiden. Je kunt eigenlijk zeggen dat het dus extra knap van hem is dat hij zijn diploma gehaald heeft!

Wat voor diploma het is???

Een dapperheidsdiploma! Marijn is namelijk naar de KNO arts geweest. Eind vorig schooljaar was Marijn door de logopediste van school onderzocht. Zij kwam tot de conclusie dat Marijn een kleine achterstand heeft op zijn mondelinge taalvaardigheid en dat hij erg nasaal klinkt. Ze wilde dat wij Marijn zouden laten onderzoeken door de KNO arts om te bekijken of zijn neusamandelen niet te groot zijn waardoor Marijn wellicht niet helemaal goed hoort.

Ik dacht eigenlijk dat zo'n onderzoek bij de KNO arts alleen bestond uit het 'bekijken van neus (?), oren en keel' en wellicht een foto. En omdat Marijn op het gebied van 'je laten bekijken door een dokter' al een ruime ervaring heeft door zijn bezoekjes aan de orthoptist, hebben we hem niet echt voorbereid. Hij zou gewoon naar de 'neuzendokter' gaan, die met een lampje in zijn neus, oren en keel zou kijken.

Maar het was toch net wat complexer. Het deel 'bekijken met het lampje' klopte (al vraag ik me af of zo'n dokter nou met een lampje in iemands neus gaat kijken...) maar er kwam nog meer aan te pas. Zo was er allereerst de stofzuiger. Er zat flink wat oorsmeer in zijn oren -wat het slechte gehoor natuurlijk ook al kan verklaren- dus kwam er (volgens Marijn) een stofzuiger aan te pas om het oorsmeer te verwijderen. Vervolgens moest Marijn op de foto ('dat was een fotocamera met een computer!') en als laatste moest hij bloed laten prikken. Dat bloedprikken was nodig voor een allergietest.

En met dat bloedprikken heeft Marijn dus een diploma verdiend! Een dapperheidsdiploma!(Marijns eerste diploma was overigens ook een Dapperheidsdiploma. Hij heeft dat diploma gehaald toen zijn ogen operatief recht zijn gezet.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten