maandag 22 juni 2009

Bandje 5

Veerle heeft zaterdag met zwemmen 'Bandje 5' gehaald!

Ze is hartstikke trots natuurlijk. Wat het precies inhoudt? Daar is wat uitleg voor nodig denk ik.

Toen ik op zwemles zat, bestond het hele 'bandjessysteem' niet. Wij begonnen gewoon in het kikkerbadje, vervolgens gingen we over naar het halfdiepe en later naar het diepe. Ook de afname van het aantal kurken gaf aan hoe ver je was.

Veerle leert zwemmen met Krokobill. Daar hebben wij niet bewust voor gekozen. We wisten het ook niet voor we Veerle gingen opgeven voor de zwemles. Wij dachten dat we gewoon even onze naam door konden geven en dat we gewoon weer naar huis konden gaan. De verrassing was groot, toen we na het opgeven ineens een heel starterspakket mee naar huis kregen: een reusachtige Krokobill, een rugzak met shampoo, een handdoek en bandje 1. Wat dat "bandje 1" precies betekende, was ons volslagen duister. We moesten te voet naar huis want we konden Krokobill echt niet op de fiets vervoeren. Veerle was helemaal in haar nopjes. Krokobill moest natuurlijk op haar kamer worden opgehangen. We moesten later nog een keer terugkomen omdat Veerle nog een swimsafe floatsuit moest passen. Die kregen we er ook nog bij...

Krokobill is een beloninggsbord. Een groot beloningsbord. Nou ja... Krokobill is natuurlijk eigenlijk het character waar het hele beloningssysteem aan wordt opgehangen. En Krokobill staat afgebeeld op het beloningsbord. Op het beloningsbord kunnen de vorderingen worden bijgehouden.



Het leren zwemmen is ingedeeld in bepaalde stappen. Als ze alle vaardigheden die tot een bepaalde stap behoren onder de knie hebben, krijgen ze een nieuw bandje (én een Krokobillie voor op hun beloningsbord én een klein cadeautje). En Veerle is nu dus bij stap 5. In totaal moet ze nu nog bandje 6 en bandje 7 halen. Na bandje 7 volgt bandje A. Dat is een belangrijk bandje want dan start de échte voorbereiding op het diploma: de diplomatraining...

Maar zover is het dus nog niet. Veerle heeft nu bandje 5 gehaald. In het kort komt het er (volgens Veerle) op neer dat ze weet hoe ze met haar armen en benen moet doen als ze op haar buik zwemt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten